Antispyware

Antispyware

anti spyware

Software om irritante popups en reclame uit uw internetbrowser te halen of pc

Adware of advertentieondersteunde software is een softwareapplicatie die advertenties weergeeft terwijl het draait. Deze applicaties bevatten ook codes die deze advertenties weergeven in een pop-up- of pop-undervenster of in een ander venster dat verschijnt op het computerscherm. Adware helpt ontwikkelkosten terugwinnen en de prijzen van de applicatie voor de gebruiker laag of zelfs gratis te houden. De inkomsten kan softwareontwikkelaars winst opleveren en motiveren om deze applicaties te blijven ontwikkelen en onderhouden.

Sommige adware zit ook in shareware, gebruikers kunnen dan ook kiezen voor een “geregistreerde” versie waar geen advertenties in voorkomen.

Sommige adwareprogramma’s bevatten ook een code die persoonlijke informatie van een gebruiker bijhoudt en doorgeeft aan derden, zonder de goedkeuring of kennis van de gebruiker. Dit wordt spyware genoemd. Andere adwareprogramma’s houden geen persoonlijke informatie bij van de gebruiker.

gratis spyware scanner

spybot

Spybot search and destroy

Voor thuisgebruikers die spywarebescherming voor hun zelf willen of hun families  voor Windows gebaseerde Personal Computers en zonder extra antivirus bescherming.
Gebruikers zoeken handmatig na het handmatig bijwerken.
Kan worden opgewaardeerd tot de ‘Home Edition’ indien nodig.

adw

Adw cleaner

AdwCleaner is een gratis removal tool voor: Adware (advertenties software) PUP/LPI (potentieel ongewenste programma) werkbalken Hijacker (kapen van de browser homepage) het werkt met een modus zoeken en verwijderen. Het kan gemakkelijk worden verwijderd met behulp van de modus “Verwijderen”.Het is compatibel met Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 in 32 & 64 bits.Adw cleaner werkt niet preventief.

 

mbam

Ruimt infecties op

De toonaangevende malware- en spywarescanner van Malwarebytes Anti-Malware detecteert en verwijdert malware, zoals wormen, Trojaanse paarden, valse beveiligingssoftware, spyware, bots en nog veel meer. Antirootkit-technologie detecteert en verwijdert diep ingebedde rootkits, een van de gevaarlijkste vormen van malware.

Als u malware op uw computer hebt, zal Malwarebytes Anti-Malware deze vernietigen. En zo uw computer weer in oude glorie herstellen.

super

Er zijn veel anti-spyware programma’s tegenwoordig en SUPERAntiSpyware is daar een van de betere van. Als andere anti-spyware programma’s een steekje laten vallen bij de verwijdering van spyware dan kan SUPERAntiSpyware soms uitkomst bieden. De gratis variant biedt geen realtime bescherming.

SUPERAntiSpyware richt zich op de verwijdering van spyware, adware, Trojans, rootkits, dialers, wormen, keyloggers, hijackers, rogue software en andere malware. De gratis versie is een on demand scanner, dat wil zeggen dat u handmatig moet updaten en uw pc moet scannen en dat geen realtime protectie wordt geboden.

Avira PC Cleaner

Avira PC Cleaner

Het Duitse anti-virusbedrijf Avira heeft een gratis malware-scanner onder de naam (Avira PC Cleaner) uitgebracht. Deze gratis malware-scanner is te gebruiken als een zogenaamde (second-opinion) scanner waarmee u uw computer kunt controleren op de aanwezigheid van alle vormen van malware, zoals virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van kwaadaardige software.

Avira PC Cleaner hoeft niet geïnstalleerd te worden en kan direct na het downloaden worden uitgevoerd, en qua gebruikersgemak is dat natuurlijk een welkome toevoeging. Na het downloaden en opstarten wordt er direct een update van de malware en virusdefinities uitgevoerd waarna u direct uw computer kunt scannen op de aanwezigheid van malware. Een actieve internetverbinding is dus wel een vereiste wanneer u uw computer wilt laten controleren met de Avira PC Cleaner.

Momenteel is de gratis malware-scanner van Avira enkel nog in het Duits beschikbaar, maar deze zal later ook wellicht in andere talen beschikbaar komen. Deze (on-demand) malware-scanner is natuurlijk niet bedoeld als vervanging van uw reguliere virusscanner of beveiligingspakket. Avira PC Cleaner biedt namelijk geen real-time bescherming en is enkel en alleen bedoeld als aanvullende malware-scanner om naast uw geïnstalleerde beveiligingssoftware te gebruiken als een zogenaamde (second-opinion) scanner.