Email

Gratis email programa

Software die e-mailen makkelijker maakt.

Thunderbird is een gratis e-mailtoepassing die men eenvoudig kan instellen en aanpassen – en het zit vol met handige functies!

Claws Mail is een afsplitsing van Sylpheed die iets meer mogelijkheden biedt en wat gebruikersvriendelijker is. Claws Mail kan overweg met pop en imap (ook via ssl) en heeft onder andere adresboek, spellingcontrole, spamfilters en meer.

Claws heeft een eenvoudige interface en kan mbox mail-postbussen importeren. Het mailprogramma is flink uit te breiden met diverse plugins, zodat je onder andere een agenda tot je beschikking hebt.

Pegasus Mail is een van de oudste nog bestaande mailprogramma’s. De ontwikkeling ervan begon al in de prehistorie van het internet: in 1990. Voor de opkomst van Outlook (Express) was Pegasus Mail ook een van de meestgebruikte mailclients. Nu is dit veelzijdige programma ten onrechte wat in de vergetelheid geraakt.

Pegasus Mail is nog altijd het veiligste mailprogramma dat er bestaat: het is niet gevoelig voor virussen, voert geen scripts uit, opent geen potentieel gevaarlijke bijlagen en is uitgerust met phishing detectie.

MailStore Home is een uitstekend programma om backups te maken van al je mail. Je kunt de mail uit je webmail-accounts (Hotmail, Gmail etc.) downloaden en opslaan en backups maken van de berichten in mailprogramma’s als Outlook, Windows Mail en Thunderbird. Zo heb je altijd backups en raak je nooit meer mail kwijt.

Beschadigde mailboxen en crashende pc’s kunnen ervoor zorgen dat je al je mail kwijtraakt. En zeker nu de meeste mensen toch al meer dan tien jaar e-mailen is het leuk om al je mail te verzamelen en op te slaan.

Als u Windows opnieuw installeert is het handig om een backup te maken van uw bladwijzers, wachtwoorden en instellingen in uw Firefox-profiel. Dat kan met het programma MozBackup (waarmee u ook backups kunt maken van uw e-mail en adresboeken uit Thunderbird). Ook als u problemen met Firefox heeft kunt u een backup van een oud profiel terugzetten.