Office

Gratis office pakketten
Onderstaande office pakketten zijn volledig functioneel maar toch geheel voor niets

libreofficeLibreOffice is het moderne, vrije programma voor persoonlijke office-productiviteit voor uw Windows-, Mac- of Linuxcomputer. Het programma bevat zes modules: Writer, Calc, Impress, Draw, Math en Base. De TDF-gemeenschap, bestaande uit gebruikers, ontwikkelaars en bijdragers, biedt u volledige documentatie en ondersteuning  aan.

 

Open office

Open office

 

Waarom zou ik Apache OpenOffice gebruiken?

Apache OpenOffice is een toonaangevend opensource kantoorpakket voor tekstverwerking, spreadsheets, presentaties, afbeeldingen, databases en meer. Het is beschikbaar in vele talen en werkt op alle gewone computers. Het slaat alle gegevens op in een internationaal open bestandsformaat en kan bestanden van andere veelvoorkomende softwarepakketten lezen en schrijven. Het kan volledig kosteloos gedownload worden en mag voor elk doel gebruikt worden.

 

xps

WPS Office (voorheen Kingsoft) is een volledig gratis kantoorpakket, dat bestaat uit een tekstverwerker, spreadsheet programma en presentatie applicatie. Writer, Spreadsheets en Presentation zijn compatibel met Microsoft Word, Excel en PowerPoint.

WPS Office kan dus Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden openen en bewerken. Verder kan het pakket documenten omzetten naar PDF. WPS Office heeft een vertrouwde interface en biedt de meeste mogelijkheden die andere office-applicaties ook hebben.

WPS Office is van Chinese makelij. Behalve een Windows-versie zijn er ook  uitstekende gratis Android- en iOS-apps om je office-bestanden mee te bewerken. Het kantoorpakket is alleen in het Engels verkrijgbaar en kent geen ondersteuning voor het open document formaat van LibreOffice en OpenOffice.

google

U kunt zo aan de slag met Google Documenten als u al een Gmail-account heeft. Anders kunt u gratis een Google account aanmaken. Google Documenten is in het Nederlands vertaald en heeft Nederlandse spellingcontrole. De applicatie biedt bovendien online opslagruimte voor 5000 documenten. Handig is dat u ook met meerdere mensen tegelijkertijd aan documenten kunt werken door ze te delen met anderen.

Google Documenten is een heel aardig kantoorpakket, maar sommige geavanceerde functies zult u (nog) missen. Voordeel is wel dat Google Documenten volop in ontwikkeling is. Dus wie weet hoever de webapplicatie van Google kan komen. Extraatjes zijn dat u de revisiegeschiedenis van documenten kunt bekijken en dat u documenten als webpagina kunt publiceren (en openstellen voor anderen).

Google Documenten is een heel behoorlijk kantoorpakket dat als voordeel heeft dat u er overal (online) gebruik van kunt maken. Het integreert bovendien heel goed met Gmail, Picasa, Google Agenda en de andere webapplicaties van Google.

logo

FreeOffice is een gratis office programma voor Linux en Windows. Ook is er een mobiele variant voor Android apparaten zoals smartphones en tablets.

Deze software bevat een functies voor het maken en bewerken van spreadsheets, tekstdocumenten en presentaties. Daarmee is het volgens de makers de beste complete gratis vervanger voor Microsoft Office.

FreeOffice kan documenten die zijn opgeslagen met Microsoft Office probleemloos openen. Ook kunnen de bestanden die met dit programma zijn opgeslagen geopend worden door MS Office gebruikers. Het programma vormt dus geen enkele belemmering om samen met anderen kantoordocumenten te bewerken.

FreeOffice kan gebruik maken van uw favoriet cloudopslagdienst. Zo kan het het bestanden opslaan op en openen vanaf Dropbox, Evernote, OneDrive en Google Drive. Ook is het mogelijk om een document direct als PDF-bestand op te slaan.

FreeOffice heeft de volgende kenmerken:

  • gratis officepakket,
  • freeware licentie,
  • spreadsheets, presentaties en tekstdocumenten bewerken,
  • open source licentie voor particulier en commercieel gebruik,
  • aangeboden voor Linux en Windows besturingssystemen,
  • links naar internetpagina’s automatisch naar klikbare hyperlink omzetten,
  • gratis mobiele app voor Android tablets en smartphones.
  • Download

 

AbiWord is een gebruikersvriendelijke en snelle tekstverwerker. De software heeft Nederlandstalige spellingcontrole (die u wel apart moet downloaden, of u moet deze optie tijdens de installatie aanvinken) en is compatibel met Microsoft Word documenten. AbiWord bevat alle mogelijkheden die u van een volwassen tekstverwerkingsprogramma mag verwachten, maar is wel minder uitgebreid dan Microsoft Word of OpenOffice.