Tools

Voor de gevorderde gebruikers

Online virusscanners (meesten werken onder internet explorer)

 

Trend micro
Trend micro

HouseCall is de uiterst populaire en krachtige on-demand scanner van Trend Micro voor het identificeren en verwijderen van virussen, Trojaanse paarden, wormen, ongewenste browserplug-ins en andere malware.

HouseCall 7 heeft een intuïtieve interface en kan snel scans uitvoeren die gericht zijn op kritieke systeemgebieden en actieve malware. HouseCall maakt ook gebruik van het Trend Micro Smart Protection Network™ om ervoor te zorgen dat ook de allernieuwste bedreigingen worden opgespoord.

 

Panda activscan
Panda activscan

Desinfecteer uw PC

Esset
Esset

Eenmalige scan op afroep

Detecteert en verwijdert bedreigingen

Bitdefender
Bitdefender

Bitdefender QuickScan maakt gebruik van in-the-cloud-scantechnologie om, in minder dan één minuut, actieve malware op uw systeem te detecteren. Omdat het zich richt op actieve internetbedreigingen, gebruikt het product slechts een fractie van de systeembronnen die een gewone virusscan nodig heeft. Bovendien zijn hier ook geen tijdrovende updates van virushandtekeningen nodig omdat het detectieproces wordt uitgevoerd door Bitdefender-servers op afstand.

 Speciale scanners

Combofix
Combofix


ComboFix is een programma, gemaakt door sUBs, het scant uw computer op bekende malware, en wanneer dit wordt geconstateerd, probeert  het automatisch deze infecties op te schonen.

Naast het kunnen verwijderen van een grote hoeveelheid van de meest voorkomende en huidige malware, wordt door ComboFix ook een rapport gemaakt dat kan worden gebruikt door ervaren gebruikers voor het verwijderen van malware die niet automatisch door het programma wordt verwijderd.

Houd er rekening mee dat het uitvoeren van dit programma zonder ervaring uw besturing kan veranderen waardoor deze niet meer correct kan werken.

Daarom dit programma alleen uitvoeren als ervaren gebruiker.

Rkill
Rkill

RKill is een programma dat werd ontwikkeld door BleepingComputer.com

En doet pogingen om bekende malware processen te beëindigen zodat uw normale beveiligingssoftware vervolgens weer kan uitvoeren en u uw computer voor infecties weer kan opschonen.

Wanneer RKill loopt het zal malware processen  doden en vervolgens verwijdert het onjuist uitvoerbare vermeldingen die ons weerhouden bepaalde hulpprogramma’s uit te voeren.

Wanneer RKill klaar is zal het een log-bestand tonen waarin de processen staan die werden beëindigd terwijl het programma werd uitgevoerd.

Junkware removaltool
Junkware removaltool

Junkware Removal Tool is een veiligheids programma die zoekt naar gemeenschappelijke adware, werkbalken en potentieel ongewenste programma’s (PUPs)en deze van uw computer verwijderd.

Een gemeenschappelijke tactiek onder freeware uitgevers is het bieden hun producten voor niets, maar door ze te bundelen met PUPs om te inkomsten te krijgen.

Dit hulpmiddel zal u helpen bij het verwijderen deze soorten programma’s.

Kaspersky tds killer
Kaspersky tds killer

 

Een rootkit is een programma of een programma kit dat de aanwezigheid van malware in het systeem verbergt.Een rootkit voor Windows-systemen is een programma dat doordringt in het systeem en de functies van het systeem (Windows API) onderschept. Het kan effectief zijn aanwezigheid verbergen door het onderscheppen en wijzigen van low-level API-functies. Bovendien kan het het  de aanwezigheid van bepaalde processen, mappen, bestanden en registersleutels verbergen. Sommige rootkits installeren een eigen stuurprogramma’s en services in het systeem (zij blijven ook ‘onzichtbare’).

Opschonen pc

Autoruns
Autoruns

Met autoruns ziet u welke programma’s zijn geconfigureerd het systeem opstarten of inloggen, en toont u de vermeldingen in de volgorde zoals Windows ze verwerkt. Deze programma’s omvatten de opstartmap, Run en RunOnce andere registersleutels.

 Autoruns gaat veel verder dan het hulpprogramma MSConfig gebundeld met Windows Me en XP.

Autoruns
Sysinternals

 De Sysinternals probleem oplos hulpprogramma’s  zijn gebundeld in een enkele Suite van tools.

Dit bestand bevat de individuele probleem oplossers  met hulpmiddelen en help-bestanden.

Het bevat geen niet-probleemoplossing tools zoals de BSOD screensaver of NotMyFault.

Regclean
Regclean
RegClean is een gratis tool van Microsoft om ongewenste items uit je register te verwijderen.
Ieder bestand dat RegClean uit het register verwijderd wordt opgeslagen in een “undo” bestand, mocht je het bestand later weer nodig hebben.
Autoruns for Windows
Dit is een hulpprogramma van Microsoft voor de ervaren computergebruikers: het opstartproces van Windows wordt geheel in kaart gebracht, om het in details te kunnen tweaken.
Alles-in-één gratis partitie bewerker MiniTool Partition Wizard Free Edition is een rich-featured partitiemagie, die is ontworpen om het schijfgebruik te optimaliseren en uw gegevens te beschermen. Het wordt geleverd met zoveel krachtige functies waarmee u uw harde schijf en partitie volledig kunt bedienen. Met de gebruiksvriendelijke interface en duidelijke richtlijnen kunt u de grootte van de partitie aanpassen, een schijf kopiëren, verloren partities scannen en het besturingssysteem eenvoudig en veilig naar SSD migreren. Vanwege zijn uitstekende prestaties heeft MiniTool Partition Wizard Free Edition een goede reputatie bij wereldwijde gebruikers verdiend.

Heb je een reservecomputer met wat extra opslagruimte erop? U kunt het een NAS-apparaat maken met behulp van een programma.
Bestanden delen is wat FreeNAS het beste doet. Elk hoofdbesturingssysteem wordt ondersteund met SMB / CIFS (Windows-bestandsshares), NFS (Unix-bestandsshares) en AFP (Apple-bestandsaandelen), evenals FTP, iSCSI (blokdelen), WebDAV en andere methoden voor het delen van gegevens via het netwerk zijn beschikbaar. iSCSI ondersteunt ook VMware VAAI, Microsoft ODX en Microsoft Windows Server 2008 en 2012 R2 Clustering. De meeste besturingssystemen, waaronder Windows, Mac OS X, veel Linux-distributies en PC-BSD® kunnen verbinding maken via SMB-shares met weinig of geen extra configuratie aan de clientzijde. De meeste Unix-achtige besturingssystemen ondersteunen het verbinden met NFS uit de doos en gratis clients zijn overal verkrijgbaar. AFP wordt voornamelijk gebruikt door Mac OSX en is goed geschikt voor een netwerkomgeving die alleen verbinding maakt met Macintosh-clients. FreeNAS® ondersteunt ook back-ups van Time Machine.